Gratis transport vanaf €39.50

Pomton Low Calorie Refreshers: Een frisse mix van traditie en innovatie! 🌟

Share This Post

Wist je dat de oorsprong van Pomton teruggaat tot de iconische Franse tennisspeler, René Lacoste? Yes, en we leggen je graag even uit hoe we geëvolueerd zijn tot Pomton zoals jullie het (hopelijk ;)) vandaag kennen.

René Lacoste en ‘Le Chose’:
Het was René Lacoste, de legendarische Franse tennisser en de man achter de sportkleding met de geborduurde krokodil, die Pomton zoals we die tegenwoordig kennen, als allereerste bestelde. Tijdens het spelen van een golftoernooi (zijn favoriete hobby) in 1967 bestelde Lacoste ‘Le Chose’ (Het Ding). Hiermee bedoelde hij de mix van pompelmoessap en tonic in één glas.

‘Le chose’ werd door zijn verfrissende smaak al snel een enorm populaire dorstlesser bij golfers en tennissers over de hele wereld.

Van ‘Le Chose’ naar Pomton:
De populariteit van ‘Le Chose’ verspreidde zich als een lopend vuurtje, wat leidde tot verschillende versies en bereidingsmethoden van het drankje die in de loop van de tijd opdoken. Deze diversificatie zorgde er ook voor dat het traditionele recept zijn authenticiteit verloor.

Enter de oprichters van Pomton; Kim en Nathan. Als trouwe fans van deze verfrissende dorstlesser merkten ze dat de combinatie van pompelmoessap en tonic (door zijn populariteit) tegenwoordig op veel verschillende manieren wordt gemaakt en bekend staat onder verschillende namen zoals Eskimo en Valse Duvel.

Daarom werd Pomton® opgericht. Met als doel een dorstlesser te creëren die de beroemde traditie van grapefruit en tonic eert én consistent is in smaak, kleur en prijs. Een premium frisdrank die er niet alleen is voor golfers en tennisspelers, maar voor iedereen die op zoek is naar een on-the-go verfrissend reset moment.

Een succes vanaf het begin:
De introductie van onze eerste glazen flesjes werd super ontvangen. Pomton won de prestigieuze “Most Promising Startup ” award op het Nationaal Foodservice Congres (in België).

Blijven innoveren:
Vastbesloten om voortdurend te verbeteren, zoekt ons team actief feedback van trouwe pomton lovers. Deze onschatbare input legde reeds de basis voor een reeks innovaties.

Ten eerste, probeerden we nog meer te focussen op convenience. Daarom maakten we intussen de switcht glazen flesjes naar ready-to-drink 330 ml blikjes, waardoor je nog makkelijker van onze dorstlessers on-the-go kan genieten. Eveneens vernieuwde het team het ontwerp van de blikjes en perfectioneerden we ons recept tot dorstlessers die nog minder calorieën bevatten zonder toegevingen te hoeven doen aan de vertrouwde smaak.

Cheers op een heerlijk frisse mix van traditie en innovatie!

More To Explore

Partnership

3X3 basket Antwerpen ❤️ Pomton

We hebben zalig nieuws! Bij Pomton® zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om tradities te innoveren. En dat is precies waarom onze samenwerking met het 3X3 basket team Antwerp zo’n heerlijke tweepunter is! Het team staat bekend om hun passie voor deze nieuwe sport en hun innovatieve aanpak op en naast het veld.

Team

CO-FOUNDER 🫶 KIM

18 juni. Geen betere dag om kennis te maken met Kim, want jawel: hij is vandaag jarig! Kim is de mede-oprichter van Pomton, degene die samen met Nathan de inspiratie had om de bekende traditie van het mixen van pompelmoes en tonic om te zetten in een innovatief frisdrankenmerk. Goed idee? Jawel, zeker mee eens, maar als

Winkelwagen
Scroll to Top